NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Investeringsopties om de duurzaamheid van je woning te verhogen

1 Minuten lezen

Wil je de opwarming van de aarde tegengaan en het milieu verbeteren dan kun je de keuze maken om te gaan investeren in een duurzamere woning. In deze blog lees je over enkele milieuvriendelijke opties die je kunt overwegen.

Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal laten aanleggen is meestal binnen één dag geregeld en brengt vele voordelen voor je woning. Isolatiemateriaal is milieuvriendelijk en zorgt voor een flinke dosis wooncomfort. De binnentemperatuur van je woning zal comfortabel zijn doordat de warmte beter binnen gehouden zal worden. Tocht zal juist beter buiten de deur gehouden worden. Op financieel vlak is kiezen voor isolatie ook een uitstekende keuze, omdat je direct flinke kosten kunt besparen op je energiekosten. De investering kun je zodoende op de lange termijn gemakkelijk terugverdienen met de besparingen.

Het installeren van zonnepanelen voor je dak

De toename van het aantal huishoudens met zonnepanelen is de laatste jaren flink toegenomen. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 150.000 geadministreerde huishoudens met zonnepanelen. Volgens cijfers van het CBR zijn er meer dan 16 miljoen zonnepanelen in Nederland. Dat zonnepanelen zo populair zijn heeft niet enkel te maken met de milieuvoordelen van zonne-energie, maar ook met de energie besparingen. Met tien zonnepanelen op je dak kun je al meer dan 500 euro per jaar besparen. De investering in de aanschaf van de zonnepanelen kun je binnen tien jaar al terugverdienen.

Een zonneboiler of een warmtepomp

Een andere manier om gebruik te maken van de zon als energiebron is om te investeren in een zonneboiler. Zonnepanelen gebruiken de zon om elektriciteit te produceren. Een warmtepomp gebruikt de zon om warmte te produceren. Zo kan een zonneboiler zorgen voor warm water. Een andere manier om de traditionele op gas gestookte cv-ketel te vervangen is door te investeren in een warmtepomp. Met een warmtepomp kun je het CO2-uitstoot gedeelte van je woning flink verlagen en dat is heel gunstig voor het milieu.

Energieneutraal wonen

Met de bovenstaande investeringsopties heb je meerdere keuzes om je woning duurzamer te maken. Er zijn zelfs huishoudens die energieneutraal wonen. Dit zijn woningen die minstens evenveel energie zelf opwekken dan ze verbruiken. Deze woningen maken vaak gebruik van meetapparatuur om hun energie te peilen. Nog niet zeker welke keuze het beste bij jouw woning en situatie past, kies dan voor isolatie. Isolatie heeft een hoog financieel rendement en verhoogt de waarde van je woning.

Gerelateerde berichten
Huis

Sfeer creëren in huis met leds

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende soorten LED verlichting op de markt die geschikt kunnen zijn voor een woonruimte. Het is belangrijk om te overwegen…
Huis

Duurzaam wonen in 2020 doe je zo!

2 Minuten lezen
De overheid wil dat zoveel mogelijk mensen duurzaam gaan wonen, want het milieu moet verbeterd worden. De subsidies zijn hoger dan ooit…
Huis

De beste tips voor het kiezen en aanleggen van een houten vloer

2 Minuten lezen
Eigenlijk ben je best tevreden met je woonkamer maar toch heb je het idee dat er iets mist. Denk er dan eens…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *