NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

De beste tips voor het kiezen en aanleggen van een houten vloer

2 Minuten lezen

Eigenlijk ben je best tevreden met je woonkamer maar toch heb je het idee dat er iets mist. Denk er dan eens over na of een houten vloer iets voor jou kan zijn. Zo een vloer geeft namelijk veel sfeer en karakter aan een ruimte. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat over het aanleggen van een vloer en ook de manier waarop dit moet gebeuren kan nog best een karweitje zijn. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips en tricks op een rijtje gezet zodat jij meteen aan de slag kunt gaan met het kiezen en aanleggen van je nieuwe vloer.

Kies het soort hout

Er is ontzettend veel keuze als het gaat om het soort hout dat je kunt gebruiken voor je vloer. Belangrijk is dus dat je goed nadenkt over wat voor soort hout je het liefste op je vloer wilt leggen. Je moet hierbij niet alleen letten op de kleur van het hout maar ook op de uitstraling die het afgeeft. Let er bij het maken van een keuze op wat er het beste bij de rest van het huis en de ruimte past. Zo kan je een houten eetkamer tafel nemen die past bij de kasten en bijzettafeltjes. Houten vloeren zien er eigenlijk altijd goed uit, maar als de vloer niet matcht met de rest van je woning is dit zonde.

Voorbereidend werk

Nu je de perfect vloer hebt gekozen is het tijd voor actie. Zorg dat je de vloer ruim van te voren in huis hebt. De houten planken moeten namelijk minimaal 48 uur aan het klimaat in je woning wennen voordat je deze kunt gaan bevestigen. Om de planken te laten wennen aan een ruimte hoef je ze alleen maar neer te leggen en te laten rusten. Deze stap is erg belangrijk en als je dit niet doet is er een grote kans dat je gelegde vloer niet mooi strak zal blijven liggen.

Als je dit wilt doen, omdat je een nieuwe woning gaat betrekken is het handig als je verhuisbedrijf Assen inzet om de plek geheel meubelvrij te maken. Soms staat er nog meubilair van de vorige eigenaar die het weggeeft. Dit is aan de ene kant erg nuttig, maar niet als je het huis vrij wilt hebben om je vloer aan te leggen. Een verhuizer kan je helpen met het tijdelijk verhuizen van inboedel die de werkzaamheden versperren.

Zelf je vloer leggen

Je kunt ervoor kiezen om je vloer te laten leggen door professionals maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon zelf doen. Houd er dan wel rekening mee dat het leggen van een houten vloer lastigere is dan bijvoorbeeld het leggen van laminaat. Een vloer van laminaat hoef je namelijk alleen maar in elkaar te klikken. Bij een houten vloer zul je iets meer moeten voorbereiden. Het is aan te raden om voordat je begint met het leggen van je vloer een plattegrond van de ruimte te maken zodat je kunt zien hoeveel planken je nodig hebt. Ook moet je nagaan of de grond wel droog genoeg is aangezien een natte grond ervoor zorgt dat de planken omhoog komen te staan.

De rest van de inrichting

Je hebt nu een mooie houten vloer uitgekozen en gelegd. Super! Nu kun je aan de slag met het inrichten van de kamer. Denk er goed over na hoe je de kamer het beste af kunt stemmen op jouw vloer en andersom. Wanneer je hebt gekozen voor een lichte kleur hout is het leuk om wat donkerdere meubels neer te zetten zoals een bruine bank of een donkergroene stoel. Wanneer je voor massief hout hebt gekozen staat het erg mooi om hier wat luxere meubels op te zetten zoals een leren bank.

Bovenstaande tips zullen jou gegarandeerd gaan helpen met het vinden van een mooie houten vloer en zullen je ook helpen met het leggen ervan. Bij vragen of tips kun je altijd contact met ons opnemen.

Gerelateerde berichten
Huis

Sfeer creƫren in huis met leds

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende soorten LED verlichting op de markt die geschikt kunnen zijn voor een woonruimte. Het is belangrijk om te overwegen…
Huis

Investeringsopties om de duurzaamheid van je woning te verhogen

1 Minuten lezen
Wil je de opwarming van de aarde tegengaan en het milieu verbeteren dan kun je de keuze maken om te gaan investeren…
Huis

Duurzaam wonen in 2020 doe je zo!

2 Minuten lezen
De overheid wil dat zoveel mogelijk mensen duurzaam gaan wonen, want het milieu moet verbeterd worden. De subsidies zijn hoger dan ooit…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *