NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Duurzaamheid is meer dan een populaire term

1 Minuten lezen

Duurzaamheid is niet zomaar een modewoord, maar juist een belangrijke zaak. Het verbeteren van het milieu is een onderwerp wat overal terug komt. De overheid vergoed gedeelten van investering en er zijn hoge subsidies. In deze blog lees je meer over de noodzaak van milieubewuste veranderingen voor het klimaat.

Klimaatveranderingen

Doordat er steeds meer broeikasgassen, zoals CO2 in de lucht komen verandert het klimaat. De temperatuur op aarde blijft hierdoor stijgen en daar kunnen wij als mensen wat aan doen. Door een warmtepomp aan te schaffen kun je de CO2 van een cv-ketel op gas reduceren tot nul.

Groene energie

De warmtepomp is een voorbeeld van groene energie. Groene energie is energie die wordt opgewekt uit natuurlijke en onuitputbare bronnen, zoals de zon en de wind. Deze energie is beter voor het milieu dan grijze energie die wordt opgewekt uit bronnen als steenkool en gas. 

Isolatie zorgt voor extra wooncomfort

Het laten isoleren van je woning zorgt voor meer wooncomfort. De binnentemperatuur wordt aangenamer, doordat de warmte beter binnen blijft is het heel aangenaam wonen. De kans op vochtschade wordt daarnaast ook enorm verminderd en je bespaart honderden euro’s in de maand.
De terugverdientijd van de investering verschilt per werkzaamheid en bedrijf, maar is waarschijnlijk korter dan tien jaar.

Goed voor het milieu

De bovenstaande investeringen zijn op de lange termijn terug te verdienen, waardoor je financieel voordeel haalt uit deze lange termijn investeringen. Desondanks zou dat niet de insteek moeten zijn, maar het helpen van het milieu. Bepaalde diersoorten worden bedreigd door de opwarming van de aarde. Dit komt o.a. door de broeikasgassen, zoals CO2 die teveel wordt uitgestoten. Om dit tegen te gaan moeten we meer gaan kiezen voor groene energie. De verbetering van het milieu is een taak en een verantwoordelijkheid die we allemaal zouden moeten dragen.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *