NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Waarom planten de beste accessoires zijn om je huis mee aan te kleden

2 Minuten lezen

Elke plant is anders en dat is waarom het zo leuk is om planten als accessoires in je interieur te gebruiken. Ze maken een ruimte snel een stuk vrolijker en het kost bijna geen moeite! In onderstaand artikel leggen wij uit waarom het hebben van planten zo leuk en fijn is en hoe je ze precies in je inrichting kunt gebruiken. 

Planten hebben een positieve werking op je gezondheid

Waarschijnlijk is dit toch wel de beste reden om een aantal planten in huis te halen: ze zijn namelijk ontzettend goed voor je gezondheid. Dit komt door het feit dat planten de luchtvochtigheid in huis verbeteren en daarnaast ook zorgen voor meer zuurstof. Bloemen hebben vaak net wat meer kleur dan planten en hoef je korter te verzorgen. Je kunt natuurlijk ook wekelijks nieuwe krijgen door middel van een bloemenabonnement. Naast je lichamelijke gezondheid hebben planten ook een positieve invloed op hoe je je mentaal voelt. Dit komt namelijk doordat planten je stress verminderen en doordat de groene kleur veel rust uitstraalt. 

Ze maken een ruimte levendiger

Door planten te gebruiken zal je huis er snel gezellig en levendig uitzien. Je kunt er voor kiezen om verschillende kleine planten te gebruiken als een leuke opvulling of je kiest ervoor om een grote plant op een opvallende plek neer te zetten zodat het lekker opvalt. Met een geschikte vloerlamp industrieel creëer je een mooi effect. Ook kun je door planten meer kleur toevoegen aan je interieur. Lang niet alle planten zijn namelijk dezelfde kleur groen. Sommige zijn wat lichter groen, sommige hebben wat gekleurde elementen en sommige zijn gestipt. Je hebt dus eindeloze mogelijkheden om je planten te combineren. Zo wordt het nooit saai. 

Planten zijn redelijk goedkope opvullers

Een ander erg fijn voordeel is dat de meeste planten helemaal niet zo duur zijn. Kleinere planten schaf je vaak al aan voor maar een paar euro. Zo kun je voor een leuk bedrag verschillende soorten plantjes kopen en op een mooie manier in je kamer positioneren. Ook kun je makkelijk je eigen stekjes kweken en deze uit laten groeien tot een mooie grote plant. Heb je nou niet zulke groene vingers? Hou dan verschillende aanbiedingen in de gaten. Zo schaf je toch nog voor een leuk prijsje een mooie (grote) plant aan. 

Ook voor een mooie bloempot hoeft je niet al te veel geld neer te tellen. Een standaard bloempot is goedkoop en kun je ook nog eens gemakkelijk zelf een leuk kleurtje of printje geven. Zo maak je je interieur helemaal persoonlijk. Ook kun je langs tweedehands winkels gaan en daar naar leuke unieke bloempotten zoeken. Mochten deze potten te groot zijn om zelf mee te kunnen kan je verhuisbedrijf Groningen inzetten om het voor je te vervoeren. En verder als je ze een nieuw likje verf geeft kunnen ze vaak weer voor langere tijd mee!

Door het gevarieerde aanbod en het gemak waarmee je ze een leuk plekje in je woning kunt geven zijn planten de perfecte items om je interieur mee op te fleuren. Hou het niet bij een plant en pak lekker uit. Geef er een persoonlijke twist aan en jouw interieur krijgt gegarandeerd een flinke boost!

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe omgaan met afvalverwerking na een huisontruiming

4 Minuten lezen
Verhuizen is een grote klus, die gepaard gaat met veel afval dat moet worden opgeruimd. Van ongewenste meubels en grote keukenapparatuur tot…
Interieur

Tips voor het inrichten van een kleine keuken

2 Minuten lezen
Heb jij weinig ruimte in je keuken? Of ben je van plan om een nieuwe kleine keuken te gaan kopen? Dan is…
Interieur

Doe het zelf: houten vloer oliën

2 Minuten lezen
Je houten vloer oliën moet natuurlijk twee keer per jaar gebeuren. Dit weekend ben je van plan een weekendje weg te gaan….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *