NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Slimme lange termijn investeringen die het milieu verbeteren

2 Minuten lezen

Veel mensen denken dat duurzaam wonen je veel geld gaat kosten, maar het tegendeel is vaak waar. Investeren in de duurzaamheid van je woning zijn vaak slimme lange termijn investeringen. In deze blog lees je enkele voorbeelden en waarom dit goede keuzes zijn.

Isolatie is nooit een slechte keuze

Kies voor isolatie en verhoog de duurzaamheid van je woning. Er zijn verschillende opties, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vloerisolatie als je geen koude voeten meer wilt hebben of spouwmuurisolatie om de wooncomfort te verhogen. Het milieuvriendelijke isolatiemateriaal zou je als een soort winterjas kunnen zien voor je woning, waardoor je altijd kunt genieten van een lekkere comfortabele binnentemperatuur. Naast wooncomfort zorgt isolatie er ook voor dat je jaarlijks veel geld kunt besparen op je energierekening. Met VvE beheer Hoofddorp kan je dergelijke diensten, inclusief onderhoud, over laten aan een partij die meerdere huizen voor je kan beheren. Dat is handig indien je er zelf geen tijd meer voor hebt.

De overheid wil dat er meer duurzame woningen komen en stimuleert dit door subsidieregelingen op te stellen. Eén mooie regeling waar je van kunt profiteren is dat je 20% korting krijgt als je twee isolatiewerkzaamheden combineert. De investering is alsnog fors, maar zeker rendabel omdat je hem na een paar jaar terug kunt verdienen met de besparingen. Isolatie is sowieso nooit een slechte keus, omdat het je woningwaarde verhoogt.

Zonnepanelen zijn populair

Investeer in zonnepanelen om jaarlijks enkele honderden euro’s te besparen op je energierekening. De keuze voor zonne-energie is uiteraard ook goed voor het milieu, want de energie is schoon en het opwekken van zonne-energie maakt geen overlast (het gebeurd geluidloos). Dat zonnepanelen populair zijn in Nederland blijkt uit cijfers van het CBR. Volgens deze cijfers zijn er meer dan 16 miljoen zonnepanelen in Nederland en hebben bijna 200.000 huishoudens zonnepanelen geïnstalleerd op hun dak. De investering in zonnepanelen is rendabel door de lange levensduur (ongeveer 25 jaar) van de zonnepanelen. Je krijgt helaas geen subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen, maar je kunt wel de btw terugvragen.

Vervang je cv-ketel

Veel huishoudens maken nog gebruik van een oude cv-ketel. Deze op gas gestookte cv-ketels vervuilen de lucht enorm door de vele CO2-uitstoot. Wil je het milieu verbeteren dan kun je jouw cv-ketel vervangen door de milieuvriendelijkere warmtepomp. Een warmtepomp stoot geen CO2-uit, waardoor je de totale CO2-uitstoot van je huishouden enorm verlaagd. Voor de investering in een warmtepomp kun je subsidie krijgen van de overheid en het kan je woningwaarde verhogen, doordat je energielabel van je huis beter kan worden (hoe duurzaam je woning is).

Goede opties

Deze drie investeringen zijn allemaal goede opties als je het milieu wilt verbeteren. Een warmtepomp is op financieel gebied wellicht minder interessant, want je kunt de investering niet gemakkelijk terugverdienen met je besparingen. Desondanks blijft het een mooie investering om het milieu mee te helpen. De keuzes voor zonnepanelen of isolatie van je woning zijn al helemaal slimme lange termijn investeringen.

Gerelateerde berichten
Energie

Providers: de eerlijke vergelijkingswebsite

1 Minuten lezen
Recentelijk duiken er steeds meer berichten op dat vergelijkingssites niet helemaal te vertrouwen zijn. Door het weergeven van foute prijsopgaven was beeld…
Energie

Wat is de goedkoopste energieleverancier?

2 Minuten lezen
De energiekosten kunnen soms hoog oplopen. Daarom is iedereen op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Deze zoektocht kan veel tijd kosten, maar…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *