NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Duurzaam wonen in 2020 doe je zo!

2 Minuten lezen

De overheid wil dat zoveel mogelijk mensen duurzaam gaan wonen, want het milieu moet verbeterd worden. De subsidies zijn hoger dan ooit en steeds meer mensen kiezen er bewust voor om duurzaam te gaan leven. In deze blog ga ik je enkele goede voorbeelden geven, hoe jij dit ook kunt doen.

Een duurzame levensstijl

De laatste jaren ben ik zelf bewuster duurzamer geworden. Je kunt thuis al een hoop bereiken door op kleine dingen te letten. Ook als vader of moeder kun je jouw kinderen al bewust maken dat ze niet teveel energie moeten verspillen. De televisie en lampen uitzetten als ze niet nodig zijn en afval scheiden. Ook korter douchen (maximaal vijf minuten bijvoorbeeld) hoort op dat lijstje. Wij zelf zouden erop moeten letten om niet teveel producten te kopen (minder consumeren), want dat is vaak helemaal niet nodig.

Het isoleren van jouw woning

Als je wilt gaan verbouwen zou je ervoor kunnen kiezen om je huis beter te laten isoleren. Het dak, de vloer, de muren of ramen, het kan allemaal. Deze isolatiewerkzaamheden zorgen ervoor dat je comfortabel gaat wonen. De warmte blijft veel beter in jouw woning en dus kun je energie (en dus kosten) gaan besparen. Je hebt ook minder last van tocht en je woning wordt meer waard op de huizenmarkt. Dus mocht je later besluiten om jouw huis te gaan verkopen, dan kun je er meer voor gaan vragen.

Investeren in groene energie

Voor jouw woning kun je ook gaan investeren in groene energie. Groene energie is energie die opgewekt wordt uit een natuurlijk en onuitputbare bron. Zo kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te installeren op jouw dak. Deze investering is flink, maar later kun je gaan genieten van gratis zonne-energie (na ongeveer tien jaar). De meeste zonnepanelen gaan zeker meer dan 20 jaar mee, dus dit is ook op financieel oogpunt een goede investering. Een warmtepomp is een andere optie, hiermee kun je de cv-ketel (gas als bron) vervangen. Met deze optie ga je de CO2-uitstoot verminderen en help je het milieu dus enorm.

Denk aan het milieu

In deze blog heb ik gehad over een duurzame levensstijl. Je kunt echt veel bereiken door kleine levens aanpassingen te doen. Heb je meer geld om te besteden, dan kun je jouw huis laten isoleren en heerlijk genieten van een gezond en warm binnenklimaat. Andere investeringen als de aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen zijn ook goede opties. Hopelijk heeft deze blog je ogen enigszins geopend en ga jij nog bewuster duurzamer leven. Willen we het milieu echt gaan verbeteren, dan moeten we dit samen gaan doen!

Gerelateerde berichten
Huis

Sfeer creƫren in huis met leds

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende soorten LED verlichting op de markt die geschikt kunnen zijn voor een woonruimte. Het is belangrijk om te overwegen…
Huis

Investeringsopties om de duurzaamheid van je woning te verhogen

1 Minuten lezen
Wil je de opwarming van de aarde tegengaan en het milieu verbeteren dan kun je de keuze maken om te gaan investeren…
Huis

De beste tips voor het kiezen en aanleggen van een houten vloer

2 Minuten lezen
Eigenlijk ben je best tevreden met je woonkamer maar toch heb je het idee dat er iets mist. Denk er dan eens…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *