NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

De grote verhuizen checklist

2 Minuten lezen

Verhuizen doe je met een plan. Hoewel je echt niet hoeft te hebben gestudeerd om zelf een verhuizing te managen, zijn er weldegelijk handige tips waar je niet per se direct aan denkt. Verhuizen is veel meer dan alleen het overzetten van spullen van de ene woning naar de andere. Denk zijn er handelingen die je ervoor, tijdens en erna moet uitvoeren. Voordat je gaat verhuizen moet je de huurcontract van je huidige/oude woning opzeggen of je huis eerst weten te verkopen en moet er in de nieuwe woning flink worden geklust om de overdracht in gang te zetten. Tijdens de verhuizing moet je spullen gemarkeerd in dozen zijn ingepakt om ze vervolgens met een busje, aanhanger of container te vervoeren naar de nieuwe bestemming. Tot slot moet de persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan allerlei instantie en nieuwe abbonnementen worden afgesloten zoals een internetprovider. Er komt dus veel kijken bij de verhuizing. Veel mensen ervaren het verhuizen dan ook als een gebeurtenis waar veel stress bij komt kijken. Om het verhuizen zowel sneller als makkelijker te maken, kan een verhuisbedrijf worden benaderd om je te ontlasten van het fysieke til- en vervoer werk. 

Richt je op de toekomst

Wellicht heb je al een woning op het oog of ben je nog flink aan het oriënteren. Het is belangrijk om stil te staan bij de type woning dat aansluit op jouw persoonlijk situatie. Begin met het maken van een keuze uit een sociaal-, huur- of koopwoning.  Op de woningmarkt kun je namelijk veel type soorten woningen vinden en allen hebben hun eigen voor en nadelen. Voor het huren van een woning heb je geen startkapitaal nodig of een hypotheek af te sluiten. Het is zeer praktisch voor op de korte termijn, maar niet bepaald aantrekkelijk. De maandelijkse lasten van een normale huurwoning stijgen fors de afgelopen jaren en je investeert niet in de toekomst bij het betalen van huur. Het kopen van een woning wordt steeds lastiger door de aanhoudend stijgende trend in woningwaarde. Naar verwachting zal de stijging in 2020 afvlakken. Desondanks is het in 2020 zeer aantrekkelijk om een hypotheek te nemen. De hypotheekrenteaftrek is momenteel historisch laag waardoor je maandelijks minder geld kwijt bent aan vaste lasten. Voor veel starters is het momenteel niet mogelijk om een huis te bemachtigen. Een appartement is een goed alternatief. Een appartement is vaak een stuk goedkoper in aanschaf dan een huis. Een appartement is zeer praktisch doordat de woning gelijkvloers is, maar is daarentegen minder geschikt voor kinderen en ben je niet direct eigenaar van de woning. Je koopt dan het recht om te wonen in een deel van het hele gebouw. Bij het huren of kopen van een appartement wordt je automatisch lid van de bijbehorende vereniging van eigenaren die de gezamenlijke wensen van de eigenaren behartigen. Je kunt zodoende niet zelf een vereniging van eigenaren kiezen. Wanneer er geen plannen zijn voor het aanpassen van de woning, zal dat geen problemen zijn. Wanneer er toch de wens is om de woning te voorzien van duurzame energie middels het plaatsen van zonnepanelen op het dak, aanpassingen aan de verwarming of meer ruimte voor het stallen van huishoudapparaten, moet er toestemming worden verleend door de VvE. Bedenk van te voren dat aansluit op jouw toekomstwensen.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Een huis kopen of huren, wat is financieel mogelijk?

2 Minuten lezen
Het kiezen tussen het kopen en huren van een huis is een belangrijke beslissing die van invloed is op je financiële toekomst….
Verhuizen

Uit een huurwoning verhuizen: Belangrijke stappen en tips

1 Minuten lezen
Het verlaten van een huurwoning kan een complex en stressvol proces zijn, maar met de juiste planning en voorbereiding kan het soepel…
Verhuizen

Verhuizen binnen de grachtengordel van Amsterdam

2 Minuten lezen
Verhuizen binnen de grachtengordel van Amsterdam kan een uitdagende ervaring zijn. Vanwege de smalle straatjes en historische gebouwen, kunnen de verhuiskosten en…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

48 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *