NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tips voor het inrichten van een kleine keuken

2 Minuten lezen
inrichting kleine keuken

Heb jij weinig ruimte in je keuken? Of ben je van plan om een nieuwe kleine keuken te gaan kopen? Dan is dit artikel precies wat jij nodig hebt. In dit artikel lees je de 8 beste inrichting tips om de beperkte ruimte in je keuken optimaal te benutten. En daarbij houden we ook nog rekening met het zo stijlvol mogelijk maken van je keuken. Het voordeel van een kleine keuken is dat een verhuizer snel klaar is!

Weggewerkte apparaten

In een grote keuken staan apparaten als een magnetron, een waterkoker en een koffiezetapparaat in het zicht op het aanrecht. Maar in een keuken neemt dit teveel ruimte van het aanrecht in beslag. Dus kan je deze apparaten beter verstoppen in een kastje. Ook een pelletkachel kun je inbouwen in het design van je keuken.

Borden in rekjes

In een ruime keuken zou je eigenlijk zonder te twijfelen je borden gewoon in een kast zetten. Wanneer je de borden op de zijkant in een rek zet nemen ze maar de helft van de ruimte in beslag. Daarbij ziet het er ook nog erg stijlvol uit wanneer je zo een rek ophangt aan de muur.

Verticale lades

De meeste keukens kennen eigenlijk alleen maar horizontale lades. Deze lades zijn natuurlijk ideaal voor bestek en andere kleine spulletjes. Maar soms heb je keukens rare verticale randen over. Als je hier een verticale lade in laat maken zal je jezelf verbazen over hoeveel spullen je erin kwijt kan.

Draaiplateau

Waarschijnlijk heb je in ruimere keukens wel een draaiplateau voorbij zien komen. Deze draaiplateau zijn ideaal voor in de hoek van je keuken, en komen nog beter tot hun recht in kleine keukens. Vooral voor het opbergen van je pannen zijn deze draaiplateaus ontzettend handig. 

Dubbele besteklade

Misschien wel de handigste tips van het hele lijstje is de dubbele besteklade. Je kan een dubbele besteklade kopen die je simpel in je bestaande besteklade licht. Zo heb je twee besteklades in een, en bespaar je dus veel ruimte.

Extra onderladen

Als je goed naar keukens gaat kijken zie je dat de meeste keukens tussen de kastjes en de vloer nog een dikke rand hebben zitten. Deze rand kan makkelijk vervangen worden voor meerdere lades. Deze lades zijn handig voor het opbergen van spullen die je niet iedere dag gebruikt. 

Magnetisch messenset onder de kastjes

In een keuken waar niet veel ruimte is, moet je ook slim gebruik maken van de beperkte ruimte op de muur. Zo kan je bijvoorbeeld prima een magnetisch messenset ophangen onder de hangende kastjes in de keuken. Dit is niet alleen praktisch, maar ook nog eens stijlvol.

Hangende rekjes of mandjes

Naast een magnetisch messenset zijn er nog andere manieren om de ruimte tussen de hangende kastjes en het aanrecht te benutten. Zo kan je ook mandjes of rekjes aan je muur ophangen. Deze mandjes en rekjes zijn perfect voor kleine dingetjes die anders op het aanrecht rondslingeren, en je kan er ook nog eens fruit in bewaren.

Deze 8 tips hebben je waarschijnlijk veel inspiratie gegeven om je keuken beter in te richten.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe omgaan met afvalverwerking na een huisontruiming

4 Minuten lezen
Verhuizen is een grote klus, die gepaard gaat met veel afval dat moet worden opgeruimd. Van ongewenste meubels en grote keukenapparatuur tot…
Interieur

Doe het zelf: houten vloer oliën

2 Minuten lezen
Je houten vloer oliën moet natuurlijk twee keer per jaar gebeuren. Dit weekend ben je van plan een weekendje weg te gaan….
Interieur

Waarom planten de beste accessoires zijn om je huis mee aan te kleden

2 Minuten lezen
Elke plant is anders en dat is waarom het zo leuk is om planten als accessoires in je interieur te gebruiken. Ze…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *