NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Sanitair

Douchecabine vs inloopdouche

3 Minuten lezen

Een grote kans dat je door het coronavirus niet op vakantie hebt kunnen gaan dit jaar of dat je grootse plannen even op zich moeten laten wachten. Dit is natuurlijk heel erg jammer maar op deze manier houd je wel geld over dat je dan weer aan andere dingen kunt besteden. Je eigen huis is de plek waar je kunt ontspannen dus het is altijd goed om hierin te investeren. Je kunt natuurlijk het beste ontspannen in je badkamer dus ga eens na of jouw badkamer niet een opknapbeurt verdient! En ga je dan voor een douchecabine of juist voor een inloopdouche? Het is maar net waar jij je fijn bij voelt.

Zelf een douchecabine installeren? Kijk op klusvisie.nl voor alle relevante informatie waarmee je het succesvol afrondt.

Wat is het verschil?

Een douchecabine is een afgesloten ruimte in de badkamer waar een of misschien zelfs wel meerdere deuren in zitten. Deze cabine kan worden geplaatst op tegels of op een speciale douchebak. Wat zo fijn is aan een douchecabine is dat de deuren de cabine kunnen afsluiten waardoor het water zich niet door de gehele badkamer kan verplaatsen. Een veelvoorkomend nadeel is dat de bewegingsvrijheid in een douchecabine vaak beperkt is. Wanneer je graag van genoeg ruimte houdt kun je dan dus ook beter kiezen voor een inloopdouche. Hier wordt een of soms meerdere douchewanden geplaatst zodat er een half afgesloten ruimte ontstaat. De opening blijft dus open maar doordat er wanden worden geplaatst wordt het water toch tegengehouden.

Voor welke soort douche ga jij?

De keuze voor een douche is natuurlijk erg persoonlijk. Bij een inloopkast heb je vaak veel ruimte en je kunt hier ook makkelijk een bankje plaatsen. Dit is erg handig wanneer je niet zo goed ter been bent maar toch graag zelfstandig wilt douchen. Vaak kun je ook een bankje of zitje plaatsen in een douchecabine. Een ander voordeel van een inloopdouche is dat je er vaak twee douchekoppen kunt plaatsen zodat je je samen met je partner kunt douchen of je kinderen er tegelijkertijd onder kunt zetten. Er zijn dus voor elke variant een aantal voor- en nadelen op te noemen. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat past bij jou situatie.

Waar kun je inspiratie opdoen?

De beste plek om inspiratie op te doen voor je badkamer is online! Je hoeft dan lekker de deur niet uit en kunt gemakkelijk alles uitzoeken en bestellen. In sommige gevallen worden je bestellingen zelfs gratis thuis bezorgd! Hoe heerlijk is dat. Wanneer je de materialen liever in het echt ziet voordat je zo’n grote aankoop doet kan dat natuurlijk ook. Je kunt dan terecht bij verschillende showrooms. Door het coronavirus kun je het beste eerst even bellen om dan een afspraak in te plannen. Je kunt hier dan de verschillende mogelijkheden bespreken en uit laten tekenen door een adviseur. Je krijgt dan de tekeningen opgestuurd via de mail en kunt dit vervolgens telefonisch doornemen. Ideaal! Want zo hoef je niet bang te zijn dat je besmet wordt en help je de verdere verspreiding van covid-19 te voorkomen.

De voor- en nadelen van een douchecabine en een inloopdouche zijn uitvoerig besproken in bovenstaand artikel. Zet voor jezelf de plus- en minpunten op een rijtje zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het is vooral belangrijk dat je iets kiest dat goed bij jou en je woonstijl past.

Handige services bij aan laten staan van sanitair

Als je op het punt staat te vertrekken met je auto en je op dat moment beseft dat je per ongeluk misschien nog een lopende kraan aan hebt staan, een douche of ander sanitair kan zich de volgende situatie voordoen. Je stapt uit en de autodeur valt in het slot. Je gaat naar je huis en beseft dat je niet meer naar binnen kan, maar je sleutels liggen nog in het voertuig en heeft zich automatisch vergrendeld. Je hebt dan Ster Autosleutels nodig om je deur weer open te krijgen. Je kan van deze handige services gebruik maken op ieder moment, dus ook als je ‘s avonds voor het stappen gaan de douchekraan in je douchecabine aan hebt laten staan.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *