NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Tips voor inbraakpreventie

2 Minuten lezen
raam inbraakpreventie

Wist je dat er in Nederland jaarlijks duizenden inbraakpogingen worden gedaan?
Criminaliteit zal er helaas altijd zijn en dat geldt waarschijnlijk ook voor inbraken. Inbrekers worden steeds sluwer en vinden manieren om succesvol te werk te gaan. In deze blog heb ik enkele tips om te zorgen voor inbraakpreventie.

Maak je woning niet aantrekkelijk voor inbrekers

Inbrekers bereiden zich goed op hun werk, ze gaan niet zomaar ergens kijken en naar binnen. Ze houden verschillende social media platformen in de gaten en kijken naar interessante inbraakplaatsen. Pas daarom op met het plaatsen van informatie op social media. Ga geen foto’s plaatsen op Facebook met tekst dat je drie weken weg bent met het hele gezin. Inbrekers houden dit soort informatie zorgvuldig in de gaten. Ook je woning wil je niet aantrekkelijk maken voor inbrekers. Sluit deuren goed af en vergrendel de ramen in de avond. Hou waardevolle uit het oog van buitenstaanders, want inbrekers komen voor geld of kostbare spullen.

Schrik inbrekers af

Mochten inbrekers toch een poging ondernemen om bij uw woning in te breken, zorg er dan voor dat ze ergens van schrikken. Een waakhond in huis hebben is handig voor dit soort situaties, maar niet eens nodig. Een nachtlamp of een alarmsysteem kan namelijk ook zeer effectief werken. Inbrekers willen ongemerkt hun gang gaan en zitten niet te wachten op dit soort verrassingen.

Een appgroep

Vertrouw je jouw buren dan kun je ervoor kiezen om het eens te hebben over een gezamenlijke appgroep. Via deze appgroep kun je elkaar waarschuwen bij verdachte situaties. Ook als je op vakantie gaat is dit handig om de buren in te lichten, want dan kunnen ze een extra oogje in het zeil houden. Pas uiteraard wel op met het verspreiden van informatie via dit soort appgroepen, want je weet niet of je iedereen kunt vertrouwen.

Sluit je huis goed af

De meest effectieve manier om je woning te beschermen is in mijn ogen door je woning goed af te sluiten met goede sloten. Heb je thuis oude sloten, laat deze dan vervangen door nieuwe met een keurmerk. Deze sloten zijn speciaal gemaakt om bescherming te bieden tegen inbraken. Een veiligheidsslot is namelijk extra stevig en goed bestand tegen aanvallen.

Goede preventie is belangrijk

In mijn ogen is goede preventie zeer belangrijk om diefstallen te voorkomen. Inbrekers zijn vaak specialisten en kiezen bewust voor woningen waar zij denken succes te kunnen halen. Met de bovenstaande tips ben je beter beschermd tegen inbraken. Ga je op vakantie, laat dit dan niet weten op social media en werk samen met buurtbewoners. Een afschriksysteem is iets waar inbrekers niet op zitten te wachten en kan wellicht genoeg zijn om een inbraak te voorkomen. Mijn advies is echter om altijd je huis goed af te sluiten en te investeren in gespecialiseerde sloten om je huis extra goed te beveiligen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Essentiële tips om inbraken te voorkomen

1 Minuten lezen
Inbraken zijn een constante zorg voor huiseigenaren en huurders. Een effectieve manier om je woning te beveiligen is door aandacht te besteden…
Beveiliging

Bescherm uw huis tegen inbrekers: de nieuwste methoden en technieken die u moet weten

6 Minuten lezen
Uw huis beschermen tegen inbrekers is een kwestie van de nodige maatregelen nemen om het te beveiligen. U kunt dit doen door…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *