NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Het beste matras voor op uw boxspring

2 Minuten lezen
matras boxspring

Voor een goede nachtrust is een matras van groot belang. Een boxspring heeft van zichzelf al een goede vering, waardoor u op deze bedden vaak al een betere nachtrust heeft. Maar om nog beter te kunnen slapen is een goed matras van essentieel belang. Doordat er veel verschillende soorten matrassen zijn, kan het lastig zijn om de juiste uit te zoeken. Wij helpen u graag een handje en vertellen daarom welke soorten matrassen het meest geschikt zijn voor op een boxspring.

Ook voor de andere dingen in huis, zoals een tafel kopen zijn er voldoende plekken op het internet waar je dit kunt halen. Verder wil je misschien ook voor een duurzaam huis gaan, in dat geval is een nieuwe energiezuinige verwarming een stap in de juiste richting.

Pocketvering en bonellvering van een boxspring

Boxsprings zijn bedden met een ingebouwde vering. Deze vering is verwerkt in het onderste gedeelte van het bed. Naast de vering van het matras, hebben deze bedden dus een extra laag vering ingebouwd, waardoor u een betere slaaphouding heeft. De meeste boxspring bedden zijn voorzien van pocketveringen of bonellveringen. 

Pocketveringen zijn veren in zakjes, deze zijn allemaal los van elkaar. Hierdoor bewegen de veren mee en passen zij zich aan, aan de houding van uw lichaam. Dit zorgt voor een betere houding van uw lichaam en een betere verdeling van uw lichaamsgewicht.

Een bonellvering bestaat uit diverse springveren die door middel van een staaldraad aan elkaar verbonden zijn. De vering bestaat uit meerdere lagen die over de hele lengte van de boxspring lopen. Dit geeft een gelijke verdeling van het lichaamsgewicht, maar een mindere verdeling in vergelijking met pocketveren. 

Polyether matrassen

Een matras wat vaak op een boxspring geplaatst wordt, zijn matrassen van polyether. Deze matrassen zijn flexibel doordat zij uit meerdere kleine cellen bestaan. Wanneer het matras wordt ingedrukt, keert het daarna weer terug naar de oorspronkelijke staat. Deze matrassen zijn minder goed in het regulieren van vocht, in vergelijking met andere materialen. Deze soorten matrassen is een relatief goedkope optie om op uw boxspring te leggen.

Koudschuim matrassen voor een boxspring

Koudschuim matrassen zijn zeer geschikt voor op boxsprings van zwaardere mensen. Het kan namelijk ook met een zwaar gewicht een goede ondersteuning bieden voor tijdens het slapen. Doordat dit materiaal een open celstructuur heeft, is het ook goed in het ventileren en zorgt er dus voor dat vocht gemakkelijk weggevoerd kan worden. 

Traagschuim matrassen voor een boxspring

Traagschuim matrassen voor op een boxspring zijn daarentegen van wat zachter materiaal gemaakt waardoor het eerder de vorm van het lichaam aanneemt. Dit heeft ook te maken doordat het materiaal reageert op lichaamswarmte. Dit matras is uiterst geschikt voor mensen met spier, rug en nek klachten. Dit komt doordat het een druk verlagende werking heeft. 

Een topper voor extra comfort

Veel mensen gebruiken ook een topper voor bovenop het matras van een boxspring. Een topper geeft uw bed meer comfort. De toppers zijn verkrijgbaar in verschillende hardheid. Hierdoor kunt u uw slaapcomfort op een boxspring nog beter verbeteren. De topper dient ook ter bescherming van uw matras, waardoor het matras nog langer mee kan gaan.

Gerelateerde berichten
Slapen

Ontdek de geheimen van matrasvulling en wat erin zit

4 Minuten lezen
Heeft u zich ooit afgevraagd wat er allemaal komt kijken bij het pluchen comfort van uw matras? De meeste mensen besteden niet…
Slapen

Tips om jouw slaapproblemen te verbeteren

2 Minuten lezen
Slaapproblemen zijn verschrikkelijk, maar je bent niet de enige en er iets aan te doen! Wil je gezond leven, dan moet je…
Slapen

Leukste uitjes in en rondom Noordwijk

1 Minuten lezen
Een dagje weg of een lekker lang weekend weg in Noordwijk, wie wilt dat nou niet? In Noordwijk zult u zich niet…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *