NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Isoleren van je spouwmuur

3 Minuten lezen

Het isoleren van een spouwmuur is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren en tegelijkertijd de kosten van energierekeningen te verminderen. Het proces van spouwmuurisolatie houdt in dat een isolatiemateriaal in de ruimte tussen de buiten- en binnenmuren wordt ingespoten, waardoor een thermische barrière ontstaat die warmte binnen houdt in de winter en buiten houdt in de zomer. We zullen bespreken wat spouwmuurisolatie is, waarom het belangrijk is en wat de diensten van een gespecialiseerd & gecertificeerd isolatiebedrijf kunnen bieden.

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur is een muur die bestaat uit twee lagen bakstenen met een ruimte ertussen. De ruimte tussen de twee lagen wordt de spouw genoemd en kan variëren van enkele centimeters tot meer dan tien centimeter. Spouwmuren werden geïntroduceerd als een manier om vochtproblemen in gebouwen op te lossen. Door een ruimte te creëren tussen de buiten- en binnenmuur, kan water dat door de buitenmuur sijpelt via de spouw naar beneden stromen en via openingen in de onderkant van de muur naar buiten worden afgevoerd. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht in de binnenmuur doordringt en schade veroorzaakt aan het interieur van het gebouw.

Waarom is spouwmuurisolatie belangrijk?

Een spouwmuurisolatie kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw. Onderzoek heeft aangetoond dat tot 30% van de warmte in een huis via de muren verloren gaat, waarvan het grootste deel door de buitenmuur. Een spouwmuurisolatie zorgt voor een thermische barrière tussen de binnen- en buitenmuur en helpt de warmte binnen te houden in de winter en buiten in de zomer. Hierdoor wordt het gebruik van verwarming en airconditioning verminderd, wat leidt tot lagere energierekeningen en een lagere CO2-uitstoot.

Bovendien kan spouwmuurisolatie helpen bij het verminderen van geluidsoverlast. Door de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur te vullen met isolatiemateriaal, wordt het geluid gedempt en kunnen geluiden van buitenaf minder goed doordringen in het gebouw. Dit kan vooral nuttig zijn voor gebouwen die zich bevinden in drukke stadscentra of langs drukke wegen.

Wat doet een professioneel isolatiebedrijf?

Een professioneel isolatiebedrijf biedt verschillende diensten aan op het gebied van spouwmuurisolatie. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste diensten.

Inspectie en evaluatie

Voordat een isolatiebedrijf begint met het isoleren van de spouwmuur, zal het eerst een inspectie en evaluatie uitvoeren om te bepalen of de muur geschikt is voor spouwmuurisolatie. Dit omvat het controleren van de breedte van de spouw, de kwaliteit van de muren en de aanwezigheid van eventuele vochtproblemen. Op basis van deze inspectie zal het isolatiebedrijf bepalen of de spouwmuur kan worden geïsoleerd en welk type isolatiemateriaal het meest geschikt is voor de specifieke situatie.

Voorbereiding van de site

Voordat de isolatie kan worden aangebracht, moet de site worden voorbereid. Dit omvat het boren van gaten in de buitenmuur om toegang te krijgen tot de spouw, meestal om de 60 centimeter. Het isolatiebedrijf zal zorgvuldig bepalen waar de gaten moeten worden geboord om ervoor te zorgen dat de isolatie gelijkmatig wordt verdeeld en dat er geen delen van de muur worden overgeslagen.

Isolatieproces

Het isolatieproces begint met het inbrengen van een slang in elk gat dat in de buitenmuur is geboord. Vervolgens wordt isolatiemateriaal in de spouw geblazen met behulp van perslucht. Het isolatiemateriaal vult de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur en creëert zo een thermische barrière die warmte binnenhoudt in de winter en buiten houdt in de zomer.

Afwerking van de site

Nadat de isolatie is aangebracht, zal het isolatiebedrijf de gaten in de buitenmuur herstellen met behulp van een voegmiddel dat overeenkomt met de kleur van de muur. Dit zorgt voor een naadloze afwerking die niet te onderscheiden is van de oorspronkelijke muur. Het bedrijf zal ook alle puin opruimen dat is ontstaan tijdens het isolatieproces en ervoor zorgen dat de site schoon en netjes wordt achtergelaten.

Energie-efficiëntie verbeteren

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren en tegelijkertijd de kosten van energierekeningen te verminderen. Een professioneel isolatiebedrijf biedt verschillende diensten aan op het gebied van spouwmuurisolatie, waaronder inspectie en evaluatie, voorbereiding van de site, isolatieproces en afwerking van de site. Door een isolatiebedrijf in te schakelen, kunt u ervoor zorgen dat de isolatie op een professionele manier wordt uitgevoerd en dat de kwaliteit van het werk wordt gegarandeerd.

Gerelateerde berichten
Klussen

Airco installateur Nieuwegein: de experts voor jouw airconditioner 

2 Minuten lezen
In de zomer kan de hitte in Nieuwegein soms ondraaglijk worden. Een airconditioner kan dan je redder zijn. Maar voordat je kunt…
Klussen

Je wilt een dakdekker inzetten, maar wat moet je doen?

1 Minuten lezen
https://www.dakdekker.nl/is de specialist op gebied van daken. Als u op zoek bent naar een nieuw dak, dan kunt u de terecht bij…
Klussen

MvR Schilderwerken en renoveren van huizen met verf

1 Minuten lezen
Met de hulp van MvR Schilderwerken is het mogelijk om huizen te renoveren met verf. Men kan al onze diensten op https://mvrschilderwerken.nl/…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *